Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Gift dig og bliv tyk

Skriv en kommentar

115938_max

Der er intet, der feder som en vielsesring! I hvert fald, hvis du er en kvinde, ser det ud til, at en tur op ad kirkegulvet er den mest fedende motion, der findes – og især, hvis du ender med at blive lykkelig i ægteskabet.

En undersøgelse i USA har vist, at jo lykkeligere, kvinder er i deres ægteskab, desto mere og hurtigere tager de på, og man stiller selvfølgelig spørgsmålet: Hvorfor nu det?

Og som det så ofte sker, når talen falder på fedt, mener jeg, at man drager nogle forhastede konklusioner. Forskerne her ender nemlig med at gætte på, at det nok er fordi, lykkeligt gifte kvinder glemmer at tænke over deres udseende og bare lader stå til, mens de fokuserer på at tage sig af børn og mand – mens kvinder, der er knap så lykkelige i deres ægteskab, holder figuren med henblik på at fremstå attraktive, hvis der nu skulle dukke en mand op, som var mere værd at samle på end ham, hun er sammen med nu

Det er, mener jeg, en noget trist måde at betragte sagerne på. Man glemmer helt, at vi stadig dybt nede er hulemænd og -kvinder, som synes, at fedt er attraktivt! Sat på spidsen mener jeg simpelthen, at det, at den trygge kvinde tillægger sig ekstra kurver og former, er hendes belønning til manden for at gøre hende tryg! Forklaring følger:

Når det handler om kropspræferencer har vi grundlæggende to drifter:

  1. Den første handler om, at manden foretrækker en kvinde, der er godt i stand og som vil kunne klare at få børn og som kan overleve sultperioder.
  2. Den anden drift samarbejdede med den første drift den gang i stenalderen og gør det stadig mange steder, men ikke i den vestlige verden: Lysten til det sjældne og det svært opnåelige. Når der mangler mad, vil vi være tykke og foretrækker tykke partnere, og når der er meget mad, så det er svært at holde sig tynd, så foretrækker vi tynde partnere.

Vores moderne skønhedsidealer er hængt op på den sidstnævnte drift, og derfor har folk så svært ved at få det til at fungere. De to modsatrettede tendenser modarbejder hinanden, og så længe vi er enlige og ikke har andre at støtte os til end os selv, er det særdeles svært at ignorere de alment accepterede skønhedsidealer.

Derimod, hvis vi indgår i et parforhold og bliver lykkelige og trygge dér, er det mit gæt, at den anden tendens kommer til at betyde mindre og mindre, mens den første betyder mere og mere. Jo mindre, de socialt skabte skønhedsidealer betyder for os, desto mere vil den første og meget dybe drift komme til at betyde. En tryg kvinde vil derfor stille og roligt begynde at blive til den kvinde, som en hulemand ville have tilbedt og gjort alt i verden for at holde på.

Og så kommer det sørgelige, at så let er det ikke længere. Hvis manden er for påvirket af tendens nr. 2, vil han slet ikke forstå at værdsætte det smukke, hans hustru gør for ham (ganske vist ubevidst, men stadig), og set i samfundets lys bliver det også bare fortolket som, at kvinden mister grebet om det hele og bliver småfed, ligeglad med sit udseende og “kærestekedelig”.

Så for lige at ridse det hele op: Kvinder, der er lykkeligt gifte og trygge i deres forhold, mister ikke kontrollen. Derimod føler de sig trygge nok til at stoppe med at fastholde et skønhedsideal, der i det store og hele strider imod det, deres krop gerne selv vil, og i det øjeblik, de gør det,  begynder naturen at udøve sin magi. Det er bare skade, at så få stadig forstår at værdsætte dens smukke arbejde.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s