Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Fedt gør os mere sociale

Skriv en kommentar

Sociale mennesker

Nogle kender måske talemåden “Når krybben er tom, bides hestene” – og der lader til at være noget om snakken. Nyere forskning tyder på, at en fedtholdig mad mindsker aggressivitet og øger social adfærd, hvilket måske ikke er så mærkeligt, når man tænker lidt over det.

Det ligger dybt i vores gener at kæmpe for overlevelse, og når der ikke er mad nok, slås vi om den. Med andre ord giver det rigtig god mening at blive mere aggressiv, når der ikke er mad nok, for det vil sandsynligvis sikre, at man får tilkæmpet sig noget mere mad. Forsøg på grise (der i foruroligende grad minder om os mennesker på et hav af måder) viser, at der er en tydelig sammenhæng mellem, hvor lidt fedt, der er i foderet, og hvor aggressive grisebasserne er.

Det er altid farligt at generalisere på tværs af arter uden videre, men forsøgene er udført på andre dyr også med samme resultat, så det er et godt gæt at sige, at det også må gælde for os mennesker. Og hvad betyder det så, at vi bliver mere sociale af fed mad?

Tjah, for det første betyder det, at måske er det mere end bare et dække over en trist person indeni, når man taler om “tykke, glade mennesker”, i hvert fald i de tilfælde, hvor deres størrelse kan tilskrives et indtag af mad med en højere fedtprocent og i større mængder.

Og tænk over, hvor mange mennesker, der nu grundet årtiers fedthaderi i diverse medier og tv-programmer skyr det stakkels næringsstof som pesten og og sørger for at både de selv og deres børn får så lidt af det som muligt. Tænk over, hvordan antallet af lightprodukter fylder op i kølediskene – mad, hvis naturlige indhold af fedt er blevet erstattet med stoffer, der intet har med madretten eller produktet at gøre. Det kan gå hen og få nogle spændende konsekvenser for et samfund, hvor vi er tvunget til at gå op og ned ad hinanden dag ud og dag ind, hvis en stor del af dets medlemmer indtager en kost, der gør dem mindre sociale og mere aggressive.

Måske begynder der også at tegne sig et mønster omkring, hvorfor det er de tykke mennesker, der må udsættes for så mange angreb fra tynde mennesker, og ikke omvendt.

Der kan læses mere om forsøget her: http://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-fedt-kan-gore-dig-mere-social-og-mindre-aggressiv

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s