Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Paul Delacroix – en kunstner med sans for skønhed

1 kommentar

Paul Delacroix - en kunstner med sans for skønhed

En af de større kunstnere inden for “fed kunst” er Kevin Tuma, langt bedre kendt under sit kunstnernavn Paul Delacroix. Han gør ikke meget stads af sig, men en gang imellem dukker der nye, skønne værker af ham op, og i USA er han med til at støtte flere size acceptance-organisationer, bl.a. NAAFA, Big As Texas og ISAA.
Paul Delacroix har aktivt deltaget i kampen for accept af tykke mennesker siden 90’erne og har bidraget hertil igennem både kunst, ord og forskellige arrangementer, han deltager i, bl.a. middelaldercenteret Middlefaire, som han har oprettet på sin egen ejendom.

Delacroix udtaler selv i et interview med magasinet Without Measure:

Der er adskilllige grunde til [min kunst]; den ene er, at jeg simpelthen synes, at tykke kvinder er de smukkeste af Guds skabninger, og jeg håber at kunne dele dette synspunkt med andre gennem min kunst.

En anden grund er en slags aktivisme – slankhed bliver stadig idealiseret i vores kultur, mens tykke mennesker bliver set som “det komiske indslag”. Dette skyldes alt sammen indpakning og ikoner. Alt, hvad der går imod standardindpakningen kan hjælpe i det små.

En tredje grund kommer i forlængelse af min kærlighed til tegning af klassiske figurer. Muskuløse mænd og sunde, robuste kvinder er den klassiske kropskunsts “sovs og kartofler”

Hele interviewet kan findes i sin fulde længde her: http://www.size-acceptance.org/without_measure/wom_archive/wom_08_2001/wom0801_page4.html

Delacroix tegner også under sit fødenavn, Kevin Tuma, og så er det især politisk satire i form af vittighedsteninger, der flyder fra pennen, men også mere regulære tegneserier har han lavet.

Tegningen, der er brugt til blikfang i denne artikel, bærer titlen “Afrodite og duen”

En venlig sjæl har lavet en samling af Delacroix’ smukkeste værker her: http://www.pinterest.com/terriweitze/fat-art-paul-delacroix/

For at slutte af på en ordentlig måde med lidt mere Delacroix-øjeguf, kommer der her lidt at drømme om på stranden:

Reklamer

One thought on “Paul Delacroix – en kunstner med sans for skønhed

  1. Elsker hans billeder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s