Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Min store fede fetish

Skriv en kommentar

 

I 2012 kom denne dokumentar på TV2 om det, der kaldes fedt-fetishisme. Vi kan altid diskutere, hvornår præference ophører, og hvornår fetish begynder, men denne dokumentar er nok det tætteste, vi i vores fedtforskrækkede verden kommer på en anstændig fremstilling af mennesker, der enten synes, det er fantastisk at være stor/tyk/fed selv, eller at det er supersexet, når partneren er det. Desværre er den på engelsk uden danske undertekster, og ser man den, skal man være opmærksom på, at der forekommer et par bare bryster en gang imellem, men derudover er den såmænd anstændig nok.

Morsomt nok kommer dokumentaren slet ikke ind på, at der i allerhøjeste grad også findes kvinder, som synes at store mænd er meget flotte.

Fokus i dokumentaren ligger først og fremmest på den store billed- og videoindustri med kvinder, der viser ynderne frem eller sælger forskellige services til yderst betalingsvillige mænd.
Og nej, med services mener jeg ikke decideret sex eller porno… selv om det ikke kan nægtes, at den slags også foregår i rigt mål. Det går dokumentaren elegant udenom, og hatten af for det!
Eksempelvis betaler mænd hundredvis af kroner for fx at blive siddet på af en stor kvinde, eller for at bestille en personligt dedikeret video, hvor modellen spiser sig stopmæt til ære for den betalende herre.
Og kunderne? Mænd fra alle samfundslag, og ofte nogle med mange penge på lommen. Dommere, advokater, rabbier og skuespillere – alle steder fra kommer de og beviser også hermed, at dette ikke bare er noget, tykke amerikanere har fundet på for at slippe for slankekur.

Dokumentaren ender lidt sørgeligt med, at en SSBBW (super sized big beautiful woman) har taget så meget på, at hun må blive i sengen, hvis hun ikke får hjælp til at rejse sig op. Man ser hende fælde nogle tårer over dette, og det er jo så det, der kan kaldes den mørke side af det at sætte pris på store mennesker. Det er desværre den, folk husker og bruger til at danne sig et billede af, hvordan hele den fedtglade kultur fungerer.

Det er omtrent det samme som at danne sig et billede af, hvad en bilist er, ud fra trafikdrabsstatistikkerne. Eller af, hvordan etniske danskere opfører sig, ud fra mængden af ballade i Vollsmose eller Mjølnerparken.

Derfor er det dejligt, at dette er nogenlunde nedtonet i dokumentaren, der undgår at være fordømmende i sin måde at gå til sagen på.

Til næstsidst vil jeg, i stedet for kun selv at kommentere, også lade en af dokumentarens hovedpersoner give sin mening til kende omkring den. Hun kaldes StuffingKit ude på det store net og er lidt af en kendis på nettets fedtglade sider. I forbindelse med dokumentaren lagde hun en (desværre igen engelsksproget og utekstet) video ud, hvor hun udtalte sig:

Og her til allersidst vil jeg pege på, at dokumentaren kun belyser en relativt lille del af det store billede. Udsendelsen handler langt overvejende om mennesker, der på en eller anden måde mod betaling udstiller sig selv og en del af deres liv til mænd, der jo tydeligvis har en stor, utilfredsstillet appetit på voluminøse kvinder. Helt ude af billedet er Hr. Hansen, som synes, det er dejligt, at Fru Hansen er en stor, dejlig Quinde, og som ikke har noget imod, hvis der blev lidt mere af hende. Helt ude af billedet er også kvinden, der uden at gøre det store nummer ud af det går og drømmer om at komme til at veje meget mere end det, hun gør, for som det fremgår af dokumentaren og af den supplerende video, så er det langt fra sådan, at kvinden altid bare tager på for at glæde manden. Der er tit tale om kvinder, der føler sig fuldstændig forkerte, hvis der bliver for lidt af dem. Jeg synes, at man godt kan få det indtryk af dokumentaren, at feederism mest handler om, at utilfredsstillede mænd opsøger store kvinder personligt eller på nettet for at få billeder, videoer og andet, og igen er det kun toppen af isbjerget.

På den anden side kan jo også sige, at man ikke kan lave en dokumentar om nogle mennesker, der ikke melder sig på banen og er klar til at fortælle om sig selv og deres liv, og måske er det derfor, vi mangler de lidt mindre spektakulære typer i sådan en dokumentar.

Men i hvert fald, så er det stof til eftertanke.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s