Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Slankekure bringer døden nærmere

Skriv en kommentar

Slankekure bringer døden nærmere

Det at gå på slankekur kan godt føles som at dø en lille smule, og det viser sig nu, at det måske ikke er så mærkeligt endda. Radioprogrammet Videnskabens Verden på DR P1 havde 29. oktober 2013 et spændende program om vægttab. Du kan gå ind og læse på selve linket, men gider du ikke det, tager vi lige de vigtigste pointer her:

Det er i gennemsnit livsFORKORTENDE at tabe dig, hvis du ellers er ved godt helbred, men har nogle ekstra pund til at pynte på bagperronen. Forskerne kan ikke sige nøjagtig, hvad årsagen er, men gætter på, at slankekuren under nedbrydningen af fedtvævet frigør nogle stoffer, som skader kroppen. Så med andre ord, behold kurverne!

Lad os lige tage den igen, her efter juletid: Alt slankeriet er ikke bare i overført betydning ved at tage livet af dig, det gør det også i bogstaveligste forstand, så lad nu være! Især, hvis det ekstra fyld sidder på lår og hofter, er det fuldstændig fy-fy at tabe sig. Det fedt, der sidder her, giver nemlig hos kvinder en vis beskyttelse mod hjerte-karsygdomme. Hør selv udsendelsen og tjek efter, at jeg ikke fylder dig med historier.

Er fedtet placeret udelukkende på mavsen (som i den hårde æblemave-facon), så er historien en lidt anden.

Jeg hørte til min vantro og glæde for første gang en kendt og respekteret forsker (Bente Klarlund) sige, at man sagtens kan leve et langt og godt liv, selv om man har et BMI på 30, bare man huskede at spise ordentligt og få rørt sig. Og hun stoppede ikke her; hun sagde direkte, at alle de her slankereklamer, man render ind i over alt, de har IKKE NOGET VIDENSKABELIGT BELÆG for at anbefale et vægttab.

Så næste gang, du står i køen og ser på sladderbladene og lægger mærke til en ny reklame for en mirakelslankekur, så husk nu, at det er dødssygt på mere end én måde!

Men hvad så, hvis man har et BMI på 50 og ikke de 30, som Bente Klarlund nævner? Så skal man læse min artikel Rund og Sund? . Et smugkig på pointen her er, at Bente Klarlund nok ville sige, at det var forbundet med nogen risiko. Men er du glad for at være som du er og ønsker ikke at undvære noget af det, der er medvirkende til, at du har et BMI på 50, så har du det på samme måde som dem, der dyrker motorsport, cykling, bjergbestigning eller bare skifter en pære eller hopper i trampolin. Der er mulige risici forbundet med det hele, men de vil heller ikke undvære det, DE gør. Vores liv består i at udsætte os for mulige risici, og gør vi det ikke, føler vi ikke, at vi lever. Vi kan pakke os ind i vat og gå med livrem og seler, men man vil kun kunne nyde livet på samme måde som et elskende par ville kunne nyde hinanden , hvis de havde boksehandsker og mundkurv på!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s