Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

I denne søde juletid

Skriv en kommentar

I denne søde juletid

Ja, så står julen for døren (faktisk har den allerede været på besøg og er allerede i nogle hjem ved at pakke sammen og tage af sted igen) og ligeså gør småkager, and, flæskesteg, sovs, brunede kartofler og ris à la mande, for slet ikke at tale om nødder og gløgg og konfekt, kort sagt alt det lækre, som vi forbinder med jule og julestemning. Julen er for de fleste en glædens tid – og, bevares, også til dels en frådseriets tid – men også en tid, hvor livet bliver nydt, og hvor vi med fyldte maver glemmer det mørke og kedelige vejr udenfor, mens vi hygger med familien og har det dejligt sammen.
Helt let er det dog ikke at nyde det altsammen helhjertet, for i avisen, på nettet i reklamerne ude i sidebjælken og sidst men ikke mindst i fjernsynet midt i alle de gode julefilm, stikker slankehysteriet allerede sit grimme fjæs frem. Og bare vent, det har slet ikke nået toppen endnu. Folk skal lige nå at have den sidste mundfuld nytårstorsk indenbords, før det for alvor sætter ind med mission giv-folk-dårlig-samvittighed-over-at-de-har-hygget-sig.
Hvor er det sørgeligt og lavt! Jeg fyldes med væmmelse over, at reklamerne i den grad forsøger at slå mønt af, at folk har nydt noget festmad i julen. Tænke sig at de kan være det bekendt! Ja, der er selvfølgelig røget nogle pund på i løbet af julen. Det skal der da! Festmad er som oftest fed mad, og ja, det bliver gemt til senere. Og nej, tænk, det betyder ikke, at man er på vej til at blive en spærreballon, bare fordi man har tilføjet 3 kilo til samlingen i løbet af julen. Enten bliver de der, eller også så siver de stille og roligt væk i løbet af året, helt uden at man behøver at gøre noget. Går de væk, er det fordi din krop har det bedst med det, og bliver de der, så trængte du nok til noget sul på sidebenene…
Hvor er det frygteligt, at så mange, og især kvinder, det kan vi nok ikke komme udenom, går julen i møde med angst og bæven, for hvordan skal de dog komme af med kiloene bagefter? Tjah, hvad med at lade dem sidde? Hvad med at snuppe en ekstra småkage og fuldstændig droppe hele det her slankecirkus. Det holdes kun i gang af nogle grådige – eller ignorante, eller begge dele – mennesker, der med nogle sundhedsanbefalinger i hånden prøver at give folk så dårligt selvværd, at de forledes til at tro, at lykken ligger og gemmer sig under et BMI på 25.
Det burde ikke være nødvendigt at sige det, men der ligger den ikke *gisp*. Lykken ligger i at nyde julen og i at turde gå mod slankestrømmen og være sig selv, samt stole på, at man er OK som man er. Det vil frigøre masser af ressourcer, som man før brugte på at holde øje med vægten. De ressourcer kan man så bruge på at være et bedre menneske, gøre livet lysere for andre eller på bare at være nærværende.
Så alle I derude. NYD nu jeres juleguf og NYD julen og stig på badevægten, hvis I synes, men så skal det kun være for at se, hvor god julen har været. Er der brug for større tøj, jamen så er det jo godt, at der er januarudsalg, ikke?
Glædelig jul og godt nytår allesammen! Snup en kage til, eller to og lad være med at straffe jer selv for at hygge jer. Så går fidusen jo lissom lidt af hele hyggekonceptet. I er smukke, også med 3 ekstra julekilo! Husk det nu!

Rettighederne til billedet af den nydelige unge dame, der er godt i gang med julehyggen, haves af http://www.dreamstime.com og må altså desværre ikke bare uden videre kopieres og bringes videre. Gør man det, er det i hvert fald på eget ansvar.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s