Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Tess Munster – fra makeupartist til model

Skriv en kommentar

Tess Munster - fra makeupartist til model

I en lille by i Mississippi blev der i 1985 født en pige. Det var ikke noget usædvanligt, for det gør der jo så tit, og pigen her havde ikke nogen særlige anlæg for at blive noget særligt – snarere tværtimod. Hun voksede op, men det, hun manglede i højden, fik hun tildelt i bredden i stedet for, hvilket ikke passede hende spor, da hun gik med stærke drømme om at blive model. Det eneste, hun dog fik lov at stå model til, var så meget mobberi, at hun i en alder af 17 måtte forlade sin skole. For at læse resten, klik her:

Tess indså, at hun lige så godt kunne skyde en hvid pind efter modelkarrieren og fokusere på det eneste andet, hun syntes, hun var god til: Makeup.

Og god, det var lige, hvad Tess Munster var. Hun kom til at stå i kulisserne ved mange modeshows, hvor hun enten selv havde været med til at lægge makeup på modellerne eller havde vejledt og rådgivet både makeupartister og hårstylister på stedet.

Tess Munster flyttede i slutningen af 2009 til Los Angeles, og der begyndte begivenhederne at tage fart. Mentaliteten var en anden, og folk her værdsatte forskellighed i højere grad end ensartethed. Latterliggørelse veg pladsen for accept, og selv om Tess stort set havde opgivet tanken om at blive model, havde hun alligevel en model profil liggende på Model Mayhem, en hjemmeside, hvor piger med modeldrømme kan lægge fotos af sig selv og håbe på et blive opdaget – og det var, hvad der pludselig skete.

Stort set fra det ene øjeblik til det andet så Tess Munster sig selv i både magasiner, på modeshows for store størrelser, og som model for et større antal tøjmærker. Det mest underlige for hende var, da der pludselig begyndte at dumpe fanbreve ned i postkassen. Hun kunne først ikke rigtig tro på det, men de blev ved med at komme og kommer stadig. I et interview siger Tess selv: “Jeg græder stadig næsten hver gang jeg får fanbreve eller fan-tegninger af mig tilsendt.”

Det er dog ikke uden komplikationer at gå fra at være relativt ukendt til pludselig at være en rollemodel, hvis mindste bevægelse bliver iagttaget.
Mellem fanbrevene kommer der også kritik og decideret hadefulde breve fra folk, der ikke kan tåle, at en str. 52 kvinde på 164 cm og 118kg har succes og bliver set op til af mange.

Tess siger blandt andet om de negative holdninger og fordomme, hun møder:

“Bare fordi jeg ikke er en størrelse 42, så betyder det ikke, at har et mindre værdifuldt liv at leve. Jeg er en stor pige… og jeg har et stort liv at leve.”

Tess er ikke specifikt fortaler for tykke kvinder, men for, at alle kvinder skal kunne føle sig smukke, om de er str. 32 eller 62. Blandt andet startede hun #effyourbeautystandards om netop dette på Instagram. Den kan du finde her: http://instagram.com/effyourbeautystandards#

Derudover har hun sin egen hjemmeside, hvor der er mange flere billeder og artikler om hende: http://www.tessmunster.com

Og som om det ikke var nok, har hun også gang i disse sider:
http://theplussizelife.blogspot.dk/
http://tessmunster.tumblr.com/

Her i denne artikel taler Tess Munster om modellivets mørke side:
http://www.huffingtonpost.com/tess-munster/dark-side-of-modeling_b_3787381.html

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s