Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Big Girl (You Are Beautiful)

Skriv en kommentar

 

Den libanesisk-amerikanske sanger og pianist Mika giver her kvinder med både perron og gesims et skud selvtillid med denne sang. Historien og debatten omkring sangen er lige så interessant som sangen selv på mange måder, så her følger lidt baggrund.

Mika (født Michael Holbrook Penniman Jr. i 1983) begyndte for alvor sin kunstnerkarriere i 2006, og i 2007 udgav han sit første album “Life in Cartoon Motion”, hvori “Big Girl” også indgår.

Mika har til “Big Girl (You Are Beautiful)” hentet inspiration i et tv-program, han så under en søvnløs flyvetur til Los Angeles. Programmet omhandlede natklubben “The Butterfly Lounge”, som angivelig er den første natklub i USA for tykke kvinder. Slanke kvinder var forment adgang, og Mika blev fascineret af, hvor dejlige mennesker kvinderne dér var. Han begyndte at skrive på sin sang endnu mens programmet kørte.

Mika nævner selv sin egen mor som en anden inspirationskilde til “Big Girls (You Are Beautiful)”. Hun var en tyk kvinde og han var vidne til, at hun blev udsat for mange fordomme.

Kritikere har beskyldt Mika for at komme lidt for tæt på Queens sang “Fat Bottomed Girls”, men der kræver nu alligevel noget fantasi at få de to sange til at ligne hinanden, synes jeg, selv om budskabet er det samme: Vi er nogle, der er stolte af og glade for, at kvinden ved vores side ikke er noget siv.

Teksten til sangen (der dog ikke ligefrem er kompliceret), kan findes her: http://www.azlyrics.com/lyrics/mika/biggirlyouarebeautiful.html

Mika har sin egen hjemmeside, hvor du kan se flere af hans produktioner: http://mikasounds.com/

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s