Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

Churros også kaldet spanskrør

Skriv en kommentar

Churros også kaldet spanskrør

Af og til kan man være heldig at støde på et sted, hvor man kan købe churros. De smager sprødt, sødt og himmelsk, men de har to kedelige egenskaber: De er ret så dyre, og de smager efter mere – en kombination, sælgeren godt kan lide, og din pung ikke kan. Heldigvis er de snydenemme at lave selv – så de bliver så godt som identiske med eller endda bedre end købeudgaven. Her kommer opskriften:

Churros
2 dL vand
2½ spsk./40g sukker
½ tsk. salt
2 spsk. olie (gerne solsikke, ikke raps), margarine eller smør.
2 dL/120g hvedemel – hellere lidt mere end lidt mindre

mindst 3/4L olie el. mere til fritering. Rapsolie duer af en eller anden grund ikke så godt. Brug solsikke, palmin eller decideret fritureolie, der er en blanding af lidt af hvert.
Evt. kanel til drys sammen med sukker.

Fremgangsmåde

  1. Giv vand, salt, sukker og de to spsk. fedtstof et opkog i en lille gryde.
  2. Tag gryden af varmen
  3. Tilsæt hvedemelet og rør det grundigt med en håndmikser.
  4. Put dejen i en sprøjtetylle med et middelstort, stjerneformet hul i.
  5. Varm olien op til ca. 190 grader. Jo mindre gryde, du bruger, desto mindre olie til fritering har du brug for.
  6. Tryk knap 10cm lange “pølser” ud gennem tyllen og ned i olien.
  7. Steg, til de er gyldne og tag dem så op med en hulske og læg på en tallerken med papir. Pas på. Forskellige typer fedtstof gør dem mere eller mindre gyldne.
  8. Drys med sukker/kanelsukker.

Der ligger også en videvejledning (på engelsk) på dette link, men det er let at følge med alligevel: http://allrecipes.com/video/2650/churros/detail.aspx

Tips:

  • Prøv at servere med vanilleis/softice til. Det er også godt.
  • Det siges, at en god kop kaffe til churros er rigtig godt.
  • Lav dobbelt portion.
  • Google på Churros, og du vil se et hav af måder at sylte dem ind i alt muligt snask på. Især chokolade går igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s