Rundt er Smukt

Stedet, hvor fedt er flot, deller er dejlige og buttet rimer på nuttet

De frodige formers fortalere

Skriv en kommentar

Hvis du tror, at man skal være slank og veltrimmet for at se flot ud i alle andres øjne, tager du fejl. Allerførst: jeg synes, at alle har ret til at se ud, som de gør, om de så vejer 30kg eller 230kg, og man kan sagtens have et neutralt forhold til store mennesker eller have en stor partner, som man elsker højt, uden at tilhøre nogen af de kategorier, som jeg i det følgende vil beskrive. Så er dét sagt, og lad os så komme i gang med at afdække et stort og eksotisk hjørne af internettet og den virkelige verden.

I en stor gruppe menneskers øjne er de frodige former langt de smukkeste. Fedtet, dellerne og dobbelthagerne er ikke bare accepteret, de er elsket, og det kan være meget svært at forstå for “almindelige” mennesker, der oftest vil finde det ulækkert eller perverst.

Der findes hjemmesider og hele debatfora, hvor glade mænd/kvinder fortæller om, hvor meget de har nydt, at deres kæreste/ægtefælle har taget på, eller ønsker, at bare hun/han dog ville gøre det. Andre hjemmesider er skabt med det ene formål at finde og vise billeder af frodige (og endnu større) kvinder, og der er stor trafik på dem (links kommer dryppende hen ad vejen her på bloggen også). Der klart en kønsforskydning i denne gruppe. Der er mange flere mænd end kvinder, der godt kan lide en stor partner, og der er også en overvægt (undskyld ordspillet) af kvinder, der netop ønsker at tage på.

Disse mennesker inddeler sig i en række grupper og undergrupper, som ikke er skarpt adskilte:

FA (Fat Admirers, også kaldet dellomaner, fedtelskere, fedmeelskere eller fedmebeundrere). Hovedsagelig mænd, men nogle er kvinder, der kalder sig FFA (Female Fat admirers). Disse mennesker kan bare ikke stå for det, som andre ville kalde overvægt, men som for dem er idealvægt. Dog er der det lille twist, at de primært mener det om det modsatte køn. Ikke så få FA’s er slanke selv, men finder store mennesker af det modsatte køn uimodståeligt smukke. Man kunne dog også sige, at FA er fællesbetegnelsen for alle de mennesker, der på en eller anden måde er tiltrukket af det at have noget ekstra på sidebenene. FA kaldes også “fat fetichism” eller “fedtfetichisme”, som henviser til, at de runde former ikke blot regnes for smukke men også i høj grad for seksuelt tiltrækkende/ophidsende. At forbinde det med fetishisme er dog på den anden side også lidt uheldigt, for spørgsmålet er, om man er fetishist, bare fordi man foretrækker at være velpolstret, eller at partneren er det. Der ingen tvivl om, at der på dette område findes en del fetishisme, det er også bare farligt at sætte folk i bås.

BBW (Big Beautiful Women) og SSBBW (Super Sized BBW) er betegnelserne for de kvinder, som enten opfattes eller opfatter sig selv som smukke trods det faktum, at de vejer langt mere end det, skønhedsidealerne foreskriver her i den vestlige verden. Skellet mellem BBW og SSBBW er flydende, men går omtrent ved BMI 50, hvilket altså vil sige, at en SSBBW vejer mindst dobbelt så meget, som hun burde i forhold til idealerne. Mange BBW’s og SSBBW’s befinder sig fint med at have den størrelse, som de har, og føler sig attraktive og flotte, præcis som de er. En del af disse kunne ikke drømme om at tabe sig, om de så fik det tilbudt af en lampeånd. Tilsvarende findes der en lidt mindre anvendt betegnelse for store mænd, nemlig BHM (Big Handsome Man) og SSBHM.

En Foodee kan stort set oversættes til en madelsker, dog med en lidt større kærlighed til mad end den gennemsnitlige madelsker. Foodee’en holder så meget af mad, at han/hun ikke bekymrer sig stort om figuren, så hvis en foodees appetit bringer ham/hende op på 150kg, jamen så er det sådan, det er, og de har det helt fint med det og fortsætter med at nyde livet. Foodees kan være helt normalvægtige mennesker, ja endda teknisk set undervægtige. De elsker deres mad og spiser, hvad der passer dem, og stiger vægten, så stiger den, og falder den, så falder den.

Gainers er så mennesker, der holder af at være store selv OG tage yderligere på. At sådanne mennesker eksisterer kan være en meget stor kamel at sluge for en del andre mennesker, og måske især for dem, der kæmper for at tabe sig for at leve op til den vestlige verdens skønhedsidealer – men ikke desto mindre er de der. Gainers nyder at mærke, at deres krop vokser. De kan lide at gå ud og købe større tøj, fordi det gamle er for småt, og de kan lide at spise meget. De er glade for mad og tager, når de er mætte, en ekstra portion og nyder at vide, at den vil gå lige på sidebenene. Samtidig nyder de også følelsen af at være meget, meget mæt.

Feedees ligner gainers meget, men der er alligevel en forskel. Feedees holder nemlig meget af at blive madet, ligesom man ser kærestepar, der sidder og putter maden i munden på hinanden over en romantisk middag. For feedees er det det samme, men de kan bare godt lide, at modparten bliver ved, til de absolut ikke kan få en bid mere ned, og de nyder også – ligesom gainers – at vide, at de tager på af den rigelige kost. I tilgift giver det dem en meget stor tilfredsstillelse, hvis de ved, at de ikke bare tager på, men faktisk tager på for nogen, fx for at glæde partneren.

Feeders er nært forbundet med feedees. Det er kort og godt menneskene med gaflen; dem, som nyder at putte maden i munden på feedee’en, og som nyder at se ham/hende tage på. Feeders holder af at se andre spise, og især hvis de spiser meget og tager på af det. Lige præcis feeders har et ekstra dårligt ry af flere grunde. Dels er der nogle få feeders, der ikke kender til begrænsninger, og deres kæreste/ægtefælle/feedee vil jo af gode grunde komme til at veje ikke bare en del, men rigtig meget (vi taler om over 250kg), hvis hun ikke magter at sige stop. Nogle feedees har det helt fint med det og kan ikke selv få nok (har selv talt med ind til flere, så de findes og er ikke så sjældne endda), men nogle bryder sig ikke om at være så store, og her kommer problemerne, for nogle få feeders har svært ved at acceptere, hvis deres feedee siger fra.

Denne sidste lille gruppe af ekstreme feeders, som feder partneren op mod hendes vilje, har været oppe at vende i TV flere gange, og de er ikke blevet fremstillet i godt lys – selvfølgelig – men man har generaliseret, så alle feeders er blevet skåret over samme kam. Det er IKKE retfærdigt. Alle mennesker inddeler sig i grupper efter smag og behag: kaffedrikkere, rygere, operaelskere, dem, der falder for brunetter, dem, der ikke gør, dem der er til lak og læder og dem, der synes at fødder er sexede, og mange, mange flere, blandt andre dem, der synes, at rundt er smukt, og at mere rundt er endnu smukkere. Her i den vestlige verden er netop vægten blevet forhadt og det er blevet nærmest tabubelagt at ytre, at man faktisk godt kan LIDE at have en stor partner eller selv at være stor,og VE dig, hvis du oven i købet formaster dig til at sige, at du ikke ville have noget imod, at den bedre halvdel havde lidt mere på sidebenene! Det ikke helt sjovt at tilhøre en af de ovenfor beskrevne kategorier. For hvornår er man fx feeder? Er man det, når man faktisk synes, at kæresten ser mere sexet ud efter at have taget 5 kg på, eller er man det kun, når man vil have ham/hende op over 200kg? Alt kan gradbøjes, og smag og behag er i den grad forskellig, så vi bør være særdeles varsomme med at sætte folk i bås.

Hvor jeg placerer mig selv? Jeg ligger et sted mellem FA og feeder. Jeg nyder synet af kvinder, der nemt kunne indeholde to supermodeller, og som har en god appetit, og en af de få ting, jeg holder mere af end at lave god mad og lækre kager er at se det hele blive spist. Jeg synes, det er smukt, når kvinder tager på (inden for rimelighedens grænser), og jeg sammenligner det tit med en blomsterknop, der vokser og til sidst springer ud i sin fulde skønhed. Dette har jeg måttet arbejde en del med, for i denne verden er det ikke nogen helt let erkendelse at nå frem til, at ens præferencer er så meget forskellige fra det alment accepterede. Ikke desto mindre har jeg valgt at stå ved, hvem og hvad jeg er, samtidig med at jeg bestræber mig på at være et anstændigt menneske og behandle andre med respekt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s